Fejlesztés a Tamási Naperőmű Kft. sellyei fióktelepén

GINOP-1.2.16-22-2023-00538

 

A PROJEKT ADATAI:

 

A kedvezményezett neve: TAMÁSI NAPERŐMŰ Beruházó és Villamosenergia-termelő Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Fejlesztés a Tamási Naperőmű Kft. sellyei fióktelepén

A feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege: 93 671 809 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70,00%

A projekt befejezési dátuma: 2023.06.30.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.16-22-2023-00538

 

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

 

Társaságunk 2010-ben alakult, magyar magánszemélyek alapításával. Fő profilunk villamosenergia termelés és napelemes rendszerek telepítése. Vállalatunk szakembergárdája komoly szakmai tapasztalattal rendelkezik a napelemes rendszerek szerelése terén. Számos olyan napelemes projektben vettünk részt, amelyek speciális szakmai hozzáértést igényeltek a kivitelezés során. Célunk a napenergia magyarországi meghonosítása, ennek első lépcsőjeként 2012-ben felépítettük hazánk első magánberuházásban megvalósított 500 kW-os napelemparkját Sellyén 2,5 hektárnyi területen.

Partnereink részére vállaljuk napelemes rendszerek tervezését, engedélyeztetését, építését, karbantartását és ehhez kapcsolódóan egy ingyenes helyszíni felmérést, továbbá szakmai tanácsadást.

Befektetők számára vállaljuk naperőművek kivitelezését, a hozzá fűződő teljes körű ügyintézéssel, komplex szolgáltatásunk formájában.

A projekt fő eleme a beruházásban megvalósuló raktárépület a Társaság sellyei telephelyén.  Az épület lehatárolt az itt működő erőmű berendezéseitől, így a raktárépület villamosenergia-igényét egy az erőmű már meglévő berendezéseitől ugyancsak elkülönülő napelemes rendszerrel biztosítjuk. Ez a szigetüzemű napelemes rendszer a naperőműtől teljesen független rendszerként, mint új rendszer állt működésbe. 

A komplex kivitelezésbe beletartozik a logisztika és anyagpakolás, ezért a projekt keretében a nagy mértékű gépi anyagmozgatást szem előtt tartva, anyagmozgató gépek kerültek beszerzésre. Mivel a kivitelezéseinket néha olyan területeken végezzük, ahol indokolt a terepes targonca használata, ezért a terepes változat mellett döntöttünk. A jelenleg meglévő sellyei telephelyünk alkalmas a beszerzésre kerülő gépek tárolására.

A projekt keretében több olyan gép és berendezés került beszerzésre, melyek támogatják a napi munkavégzést, rövid, illetve középhosszú távon is érezhető a hatékonyságuk. A Társaság szervezetfejlesztési és menedzsment tanácsadást vett igénybe a megvalósítás során.