MILYEN NAPELEMET ÉS INVERTERT VÁLASSZAK?

miért a solartech?

Egy napelemes rendszer létesítése során 35-40 évre hozunk döntést. Alapvető feladatunknak érezzük, hogy ebben a döntésben segítséget nyújtsunk és Ön a lehető legtisztábban láthassa lehetőségeit, akár naperőműről, akár háztartási kiserőműről legyen szó. Napelem választásnál érdemes odafigyelni, hogy az adott napelem rendelkezzen TIER 1 –es beminősítéssel. Cégünk csak első osztályú napelemekkel és inverterekkel dolgozik. A leginkább alkalmas inverter kiválasztásához, fontos tudni a telepítési helyszín jellemzőit és az ügyfél igényeit. Az árnyékolt tetőfelület esetében célszerű árnyékkezelő invertert választani, amelyhez hozzájárul a napelemenkénti optimalizálás. Az inverter mérete függ a fogyasztástól és a napelemek összteljesítményétől. Valamint, ha az ügyfelünknek szándékában áll a későbbiekben bővíteni a napelemes rendszert, érdemes túlméretezni az invertert. Nem utolsó szempont, hogy szerepelnie kell az áramszolgáltató által engedélyezett listán. Hogy segíthessünk, első körben küldjön nekünk egy ajánlatkérőt és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatot kérek

NAPELEMEK

Ön is tehet bolygónk védelmében! 

Napelemes rendszerrel tiszta megújuló zöldenergiát állíthat elő, mellyel  energia számláit akár le is nullázhatja. Kizárólag kiváló minőségű napelemeket használunk: Risen, Longi, Canadian, Trina.

A napelem panelek, cellák a Nap fényét használva fejlesztenek elektromosságot. A napelemek egyenáramot termelnek, viszonylag kis feszültséggel, ami viszont a számunkra közvetlenül még nem hasznosítható. Ezért szükséges a teljes rendszer működéséhez az inverter.

garanciák

INVERTEREK

EGYENÁRAMBÓL VÁLTÓÁRAM

Az inverter az egyik legfontosabb része a napelemes rendszernek, e nélkül nem is igazán lennénk képesek hasznosítani a létrejött elektromosságot.
Mivel a cellák által előállított áram egyenáram, és az általunk használt háztartási berendezések, gépek, vagy azok adapterei váltóáramot használnak, így a közvetlen felhasználás nem lehetséges.
Az inverter az az eszköz napelemes rendszerek esetében, ami az egyenáramot a hálózatival megegyező váltóárammá alakítja.

Az általunk beépített kiemelkedő minőségű márkák: HUAWEI, Fronius, FIMER, SMA, Solar Edge

garanciák

HIBRID INVERTEREK

Innovatív megoldás

A technológiai fejlődés nem kerüli el a napelem rendszereket sem. Az új innovatív megoldás a hibrid inverter. A hibrid inverterrel működtetett rendszer lehetővé teszi, hogy a megtermelt energiát akkumulátorba tároljuk. Ezek a rendszerek már képesek arra is, hogy áramszünet esetén a fogyasztókat az eltárolt energiával táplálják így téve folyamatossá az áramellátást.

Tehát röviden a hibrid rendszer működéséről:
a hibrid inverter egyik oldalon csatlakozik az elektromos hálózathoz a másik oldalon az akkumulátor pakkhoz. A hálózatról kapja az áramot, amivel működteti magát, a napelemek által megtermelt energiát átalakítva betáplálja az akkumulátorba. Egy esetleges áramkimaradás esetén, a hibrid inverter az akkumulátorba tárolt energiával képes működni. Abban az esetben, ha többlet termelés történi, a hibrid inverter ugyan úgy betermel a hálózatba, mint más hagyományos inverterek.

lépjen velünk kapcsolatba!

MI LESZ A RÉGI NAPELEMEKKEL?

Napelem újrahasznosítás:

Ön elgondolkodott már azon, hogy mi lesz, ha a mai napelemeknek lejár a szavatosságuk, sérülés miatt nem működnek vagy egy nagyobb technológiai fejlesztés során sokkal hatékonyabb rendszereket tudnak létrehozni, és korszerűsíteni szeretnék a meglévő rendszereket?

A már nem működő vagy sérült napelem, elektronikai hulladék! Ezen a problémán már néhány éve elkezdtek dolgozni a szakemberek és természetesen a használhatatlan napelempanelek újrahasznosítása lesz a megoldás. A feldolgozás során, a panelt 600°C fokra hevítik, így a benne lévő műanyag elég, a visszamaradt üveg, fém és cella félvezetők közül a műanyag és az üveg máris olvasztható és ismét felhasználható! Félvezetők feloldhatók, a vezetők megtisztítása után, egy új panel előállítására alkalmassá válik.

Az újrahasznosítás lehetőségével megnyugodhatunk, hogy nem lesznek „napelem temetők” az elavult napelemek alapanyagait újra fel lehet használni!

Tárolás hulladék lerakóban:

A hulladékká vált fotovoltaikus paneleket a gyártónak, a külföldön előállított terméket pedig az első hazai forgalomba hozónak kell begyűjtenie és kezelnie, de ehelyett fizethetnek termékdíjat is. Egész berendezés nem kerülhet lerakóba, csak a nem hasznosítható részei. A hulladék paneleket, mint minden elektronikai hulladékot a hulladékudvarban kell leadni.

Abban az esetben, ha egy napelem panel vagy rendszer tönkremegy, ma Magyarországon az alábbiak közül választhatnak:

  • új napelem rendszert vásárolhatnak és telepíthetnek, ekkor a kereskedőnek kötelessége elszállítani a régi rendszer anyagait
  • térítésmentesen lehet leadni az erre a célra kijelölt hulladékgyűjtő udvarokban.

Kérjen egyedi árajánlatot

napelem rendszerére