Segítünk eligazodni. Ha szeretne időt és energiát megtakarítani, vegye fel velünk a kapcsolatot és minden kérdésére választ kap. A napelemes rendszer kialakításával kapcsolatos összes feladatot elvégezzük, mindenre figyelünk Ön helyett. Tapasztalat, minőség és garancia a napelem telepítésben.

ÚGY HALLOTTAM, HOGY….

Egy jó minőségű napelemes rendszer ára 7-8 év alatt megtérül a jelenlegi villamosenergia árral kalkulálva. Nincs olyan alacsony kockázatú banki befektetés, amely (hozamát tekintve) versenyképes lenne a napelemes rendszerrel.

Az állam 2007-ben törvénybe iktatta, hogy 50 kW teljesítményig kötelező az áram átvétele. Tehát a többletként megtermelt energiát minden esetben visszaveszi az áramszolgáltató.

A napelem a napenergiát hasznosítja, ami megújuló energiaforrás. Működése közben nem bocsát ki káros anyagot és egyáltalán nem károsítja a környezetet. Alkatrészei egyébként újrahasznosíthatók. A napenergiával működő rendszerek alkalmazásával csökken a Föld szennyezettsége, ezeknél a rendszereknél ugyanis nincs légszennyezés, nem károsak az élővizekre, illetve nem szabadulnak fel üvegházhatású gázok.

Tény, hogy a napelemek napsütésben többet termelnek, de felhős időben is működnek. A hálózatra tápláló napelemes rendszer esetében folyamatos a kapcsolódás a hálózatra, így ha éppen nem termel a rendszer (pl. sötétben), akkor is működnek a villamos berendezések. Az akkumulátoros (szigetüzemű) rendszer esetén az akkumulátor biztosít energiát.

A napelemek felületén biztonsági üveg van, ami 5400 Pa felületi nyomást bír ki. Ez elegendő ahhoz, hogy egy átlagos jégeső ne tudjon kárt okozni a panelekben. 

A hazai napelem rendszerek esetében nincs szükség akkumulátorra. A hálózatra kapcsolt rendszer előnye, hogy a megtermelt energiát bármikor felhasználhatjuk. Akkumulátorra az igen ritka esetekben alkalmazott szigetüzemű rendszereknél van szükség olyan helyeken, ahol nincs kiépítve elektromos hálózat egyik áramszolgáltató részéről sem.

A legöregebb napelemek ~70 évesek és még működnek, a gyártók kiállításokon is bemutatják. A világ számos pontján 30-35 éve működő napelemes rendszerek léteznek. A gyártók többsége már 25 év (85% feletti) teljesítmény garanciát vállal a napelemekre.

Ez az állítás csak a 60-es években, a napelemgyártás kezdetekor (manufaktúrában szinte egyedi gyártásban) előállított panelekre lehetett igaz. Ma már sorozatgyártásban folyik az előállítás, ezért ez a megállapítás már nem helytálló.

Napelemet lehetséges talajra is telepíteni. Ezek előnye, hogy a pontos tájolás beállításával maximalizálható az energiatermelés.

A napelemes rendszer nem növeli a villámcsapás kockázatát. Ezért a villámhárító, villámvédelem kiépítése a családi házakra nem kötelező.

Szerencsés az az estet, amikor kizárólag déli tájolású a háztető. Azonban a déli tájolástól való 10-15° eltérés csupán csekély mértékben befolyásolja a termelés mértékét.

A napelemes rendszerek engedélyezési kötelezettségeit a Villamos Energia Törvény (VET) szabályozza. Eszerint az 50kW-ot meg nem haladó, háztartási méretű kiserőművek létesítéséhez nincs szükség építési engedélyre. (egy átlagos családi ház fogyasztása 5 – 10 kW)

Kérjen egyedi árajánlatot

napelem rendszerére