TECHNOLÓGIAI MEGÚJULÁS A TAMÁSI NAPERŐMŰ KFT-NÉL

GINOP-1.2.8-20-2020-00581

 

A PROJEKT ADATAI:

 

· a kedvezményezett neve: TAMÁSI NAPERŐMŰ Beruházó és Villamosenergia-termelő Korlátolt Felelősségű Társaság

· a projekt címe: Technológiai megújulás a Tamási Naperőmű Kft-nél

· a szerződött támogatás összege: 13 500 000 Ft

· a támogatás mértéke (%-ban): 70,00%

· a projekt befejezési dátuma: 2020.12.31.

· projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00581

 

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

 

Társaságunk 2010-ben alakult, magyar magánszemélyek alapításával. Fő profilunk villamosenergia termelés és napelemes rendszerek telepítése. Vállalatunk szakembergárdája komoly szakmai tapasztalattal rendelkezik a napelemes rendszerek szerelése terén. Számos olyan napelemes projektben vettünk részt, amelyek speciális szakmai hozzáértést igényeltek a kivitelezés során. Célunk a napenergia magyarországi meghonosítása, ennek első lépcsőjeként 2012-ben felépítettük hazánk első magánberuházásban megvalósított 500 kW-os napelemparkját Sellyén 2,5 hektárnyi területen.

Partnereink részére vállaljuk napelemes rendszerek tervezését, engedélyeztetését, építését, karbantartását és ehhez kapcsolódóan egy ingyenes helyszíni felmérést, továbbá szakmai tanácsadást.

Befektetők számára vállaljuk naperőművek kivitelezését, a hozzá fűződő teljes körű ügyintézéssel, komplex szolgáltatásunk formájában.

A 2012 óta működő villamos energiatermelés mellett felfejlesztettük társaságunkat a magán és intézményi szférában a napelemes rendszerek telepítésének irányába.

Cégünk saját tulajdonú naperőműve révén villamosenergia termelésből származó éves stabil (fix) árbevételt realizál, de emellett egyedi napelemes rendszerek telepítésével is foglalkozik melyből szintén bevétele (változó) származik.

Tekintettel arra, hogy nagyon sok napelemes rendszer kivitelezését végezzük és sok olyan kapcsolódó munkát kell elvégeznünk (pl.: kábelárokásás), amelyhez szükség lenne egy árokásó munkagépre (minikotró). A pályázat keretében szeretnénk beruházni egy saját munkagépre, mivel ez jelentős segítségünkre lenne a munkáink kivitelezéséhez. Itt szeretném megjegyezni, hogy ezzel szintén növelni tudnánk a jelenlegi dolgozói létszámunkat. Továbbá partnereink részére egyéb szolgáltatást is el tudnánk a gép segítségével végezni, ez gyakorlatilag egy teljesen új szegmense lehetne a szolgáltatásunknak. Hosszabb távon ez a „láb” is árbevétel generáló tevékenységgé válna, így növekedne a társaság éves árbevétele.

Partneri körünk bővítése céljából határoztuk el, hogy létre hozunk egy call-centert 3-5 fővel. Jelenleg folyamatban van az új kollégáink kiválasztása. A pályázat segítségével lehetőségünk nyílna a jelenlegi létszámunk bővítése mellett az új kollégák számára beszerezni a munkavégzésükhöz nélkülözhetetlen eszközöket.

Bérelt telephelyünk alkalmas a létszámbővítésre a már meglévő infrastrukturális háttér szorul kiegészítésre a hardware eszközök és szoftverek vonatkozásában. Ezeknek az eszközöknek és a hozzájuk kapcsolódó szoftvereknek a beszerzését szeretnénk részben a pályázat keretében beszerezni.

Elvárásunk a call-centeres csapattal kapcsolatosan az, hogy jelentősen bővüljön a partnereink köre és természetesen a kivitelezések száma növekedjen, ezáltal képesek leszünk hosszú távon megtartani a dolgozói létszámot ill. jelentősen növelni cégünk árbevételét.